•→ Acvaria .ro-Stelele sa-ti lumineze calea! - Zodiacul Chinezesc

Zodiacul chinezesc

 

Cele trei mari traditii astrologice, cea occidentala, cea indiana si cea chineza, impart ideea comuna a 12 zodii principale, grupate in 4 tipuri de baza. Se pot gasi corespondente intre aceste zodii in toate traditiile astrologice si in ciuda diferentelor, exista o serie de trasaturi ale acestora care sint similare in toate zodiacele. 

 

Acvaria - Zodiac Chinezesc

Zodiacul chinezesc foloseste pur si simplu numere pentru a indica apartenenta unei zodii la un anumit trina (fiecare contine 3 zodii). In traditia chineza exista de asemenea si corespondente intre elemente si zodii, dar sint descrise nu 4, ci 5 elemente: lemn, foc, pamint, metal, apa. Acest sistem nu corespunde in mod direct celui occidental, deci este important sa nu se creeze confuzii in acest sens.

 

Semnele chinezesti lunare au la baza calendarul agricol chinezesc, care depaseste in timp celelalte doua mari sisteme (european si indian), existind o suprapunere de aproximativ 2 saptamini. Calendarul agricol chinezesc este diferit de mai cunoscutul ciclu de 60 de ani, in care fiecare an este reprezentat de cite un semn zodiacal si un element.  

 

Echivalentele aproximative dintre Zodiacul Chinezesc si cel European sint date in tabelul de mai jos:

 

Zodia chinezeasca

Trina

Zodia europeana

Element

Sobolan

1

Sagetator

Foc

Bivol

2

Capricorn

Pamint

Tigru

3

Varsator

Aer

Iepure

4

Pesti

Apa

Dragon

1

Berbec

Foc

Sarpe

2

Taur

Pamint

Cal

3

Gemeni

Aer

Oaie

4

Rac

Apa

Maimuta

1

Leu

Foc

Cocos

2

Fecioara

Pamint

Ciine

3

Balanta

Aer

Porc

4

Scorpion

Apa