•→ Acvaria .ro-Stelele sa-ti lumineze calea! - Despre astrologie

Despre astrologie

Astrologia (astro = astre, stele; logos = stiinta) e stiinta ce se ocupa cu studiul evolutiei corpurilor ceresti respectiv cu intrepretarea lor în legatura cu universul si corpurile ce fac parte din el.

 

Istorie

Astrologia a aparut cu foarte mult timp în Chaldeea înaintea lui Iisus Hristos, multi spun ca acum 6000 de ani. E cert ca datorita astrologiei au aparut cifrele arabe, matematica. Tarile ce au dezvoltat astrologia au fost cele orientale(China, India), însa fiecare civilizatie a dezvoltat un stil anume de astrologie. Fiecare are interpretari diferite ale astrelor care au rezultate similare în toate celelalte stiluri. Prabusirea civilizatiei Inca a fost anticipata de astrologii de atunci.

 

Cum ne influenteaza

Fiecare corp universal emana o energie pe o anumita lungime de unda. Noi, oamenii si tot ce traieste, avem aura energetica. La fel si astrele, ele sint niste puternice corpuri energetice ale caror energii se revarsa în întreg universul. Astrologia se ocupa de interpretarea acestor energii, asta deoarece fiecare planeta care îsi pune influenta în timp asupra unei fiinte ori eveniment are energia modificata cind ea interactioneaza cu o alta.

Acvaria - astrologie Nostradamus

Astrologia porneste de la principiul ca orice lucru sau fiinta este determinata major de momentul începerii lucrului sau a nasterii. "Cum începi, asa continui" - spune un vechi proverb persan si probabil are mare dreptate. "Fiecare lucru, fiecare fiinta este unica si irepetabila" - este unul dintre principiile astrologiei.

 

Ciclicitatea, "cum a fost o sa mai fie" este un al doilea principiu de baza. Legatura dintre Macro si Microcosmos este cel de al treilea principiu : "Cum este Sus (în Cer), asa este Jos (pe Pamint). Dupa cum spunea marele profesor Mircea Eliade, "astrologia este un act de credinta" pentru ca ilustreaza practic sintagma : "faca-se Voia Ta, precum în Cer asa si pre Pamint".

 

Astrologia cuprinde si aspectele mondiale si politice (astrologia globala), pune diagnostice si se încumeta chiar sa vindece (astrologia medicala) stabileste compatibilitati în cuplu (calculul sinastric) si chiar se aventureaza sa dea strategii pentru viitor.

 

Astrologia este holistica, cuprinzînd toate aspectele vietii. Pina în secolul XVII, în Europa astrologia era considerata o stiinta si studiata în Universitati si Academii. Datorita obtuzitatii si bigotismului astrologia, împreuna cu homeopatia si alchimia au fost îndepartate de Jean Baptiste Colbert (ministrul de finante al Regelui Soare, care avea patru astrologi regali) din Sorbona, iar exemplul a fost preluat în tota Europa. Un reviriment apare la sfirsitul secolului XIX, dar astrologia este compromisa de multimea sarlatanilor si a impostoarelor.

 

O explozie a interesului pentru astrologie are loc la mijlocul secolului XX si mai ales urmare curentului hippy din deceniul 7. In 1975 apare manifestul "The Humanist" semnat de peste o suta de oameni de stiinta, printre care multi laureati ai premiului Nobel care condamna practicile si cunostintele alternative, astrologia fiind considerata o "pseudostiinta". Daca astrologia este practicata si chiar recomandata de budhism, hinduism, unele biserici si secte neo-crestine, de religia wicca, de animism si samanism, cele doua religii principale, islamul si crestinismul au o atitudine oscilanta, în general condamnind nu practica ci abuzul.

 

Trebuie mentionat ca multi oameni celebrii si puternici din secolul al XX - lea, de exemplu, Hitler, presedintele Ronald Reagan, multimilionarul Howard Hughes, presedintele Eltin, presedintele François Mitterrand si regele Hussein al Iordaniei si-au bazat deciziile importante si pe consiliere astrologica.

 

Avand o istorie de peste sase mii de ani, Astrologia continua sa fie în atentia oamenilor, pentru ca este un factor de putere, de cunostere aprofundata a lumii si a oamenilor, de planificare a vietii si a evenimentelor prin elaborarea unor strategii pentru viitor.

 

Pseudostiinta, stiinta, arta sau simpla superstitie astrologia da rezultate, mai ales prin practicatii de exceptie, dovedind ca este folositoare, ba chiar necesara umanitatii.

 

Mergind paralel cu lumea stiintifica astrologia are pe glob, în prezent, citeva scoli unde chiar se învata astrologie adevarata si o multime de scoli mediocre. În Romania astrologia are un trecut glorios, sa ne amintim de astrologia dacilor, iar prezentul merge pe aceeasi linie cu grupurile de studiu si de practicanti de la Craiova, Deva, Iasi, Timisoara si desigur, Bucuresti.

 

În Romania, pasionatii si practicantii acestei stiinte/arte sint grupati, printre alte organizatii si în Asociatia Astrologilor din Romania (AAR).